clone.x
Merhabalar,
Nginx arkasında apache'ye proxy tanımlanan bir sunucu bulunmakta elimizde. Fakat arada bir sunucu sadece apache çoküyor ve nginx sağlam bir şekilde çalışıyor.
Nedeni nedir acaba? Neden kaynaklanır yardımıc olabilirmisiniz? Teşekkür Ederim.
MURATSPLAT
Apache loglarını incelediniz mi?
Linux'da kullanıyorsanız syslog'lara da bakın.
Apache Nginx kadar kararlı değil. Çoğu zaman yük testlerinde apache tozutuyordu. Bu deneyimi Ubuntu 14.4 LTS üzerinde resmi paketlerde edindim.. Diğer dağıtımlar ve platformlar hakkında bir fikrim yok..
clone.x
Evet Murat hocam haklısınız. Apache dayanamıyor. Ön tarafta nginx bulunmasına rağmen hep etkilenen apache oluyor. İstenen talebe cevap veremiyor duruma düşüyor. Muhtemelen iki servis arasındaki configurasyon yetersizliği - dengesizliği - var. Zaten yarım bir proje alıştım. Elime gozume bulaştı.
Geçici olarak, proxy_buffer değerlerini yüksek tuttum. Şimdi oldu gibi. Çok saldırı geliyor dışardan(otomatize araçlarla). Anonim network'u tamamen drop ediyorum.
Teşekkürler.
MURATSPLAT
Ubuntu kullanıyorsanız UFW(firewall) ile an başına yapılan istekleri sınırlayın. Ben çok uzmanı değilim ama SSH sunucunu UFW ile korumak zorunda kaldım..
UFW kullanımı iptables'den daha kolaydır. Bir araştırın derim..
Türkiye'de sürdürülebilir yazılım projesi yok gibidir. Durumunuzu anlıyorum kolay gelsin..
Aristona
Apacheyi iptal edip direkt Nginx altında çalıştırmayı denediniz mi projeyi? Konfigürasyonu düzgün yapınca (internette beginner friendly örnekler var) şuanki stacktan çok daha hızlı çalışması lazım.