semih016 Merhaba, http://www.benimtariflerim.com sitesi için CDN hizmetini denemek istiyorum. Bunun için cdn.benimtariflerim.com adı altında bir CDN name var. Var olan tüm CSS, JS ve resim dosyaları için, tüm sayfaları değiştirmek zorunda kalmadan cdn name'i uygulamak istiyorum. Çözüm önerisi olan var çok memnun kalırım. Teşekkürler.
mgsmus Yalnız istediğiniz şey CDN olmuyor CDN dediğiniz bir takım dosyaların bandwidth, performans, kolaylık... gibi amaçlar için içerik sağlayıcı adı verilen serverlardan alınmasıdır.
evrend CDN(Content delivery network) : İçerik dağıtım ağı CDN'nin temel amaçlarından biri lokasyona en yakın olan yerden ve en hızlı şekilde bu hizmeti sağlamaktır. Uluslar arası bir sitede kullandığınızı varsayarsak, Türkiye'den siteye girerken buraya en yakın lokasyondaki sunuculardan bu hizmet sağlanırken, Amerika'dan siteye girdiğinizde Amerikaya en yakın lokasyondan cdn üzerinden aldığınız içerik getirilir. Her zaman geçerli olmasa da Ne kadar yakın o kadar hızlı yanıt demektir. Sizinde bu mantıkla en az birden fazla sunucunuzun olduğunu varsayarsak, içerikleri bu sunucularda cacheleyip, sunucular arası load balance yaparak kendinizde kısmen bu hizmeti sağlayabilirsiniz.