Sorunu çözdüm arkadaşlar.
Çözüm env dosyasına güvenmemekte, env dosyasına ek olarak varsayılan ayarları da tanımlarsak sorun çıkarmıyor.
Örnek;
config/database.php
.....
'mysql' => [
'driver' => 'mysql',
'host' => env('DB_HOST', 'localhost'),
'database' => env('DB_DATABASE', 'proje'),
'username' => env('DB_USERNAME', 'root'),
'password' => env('DB_PASSWORD', ''),
'charset' => 'utf8',
'collation' => 'utf8_unicode_ci',
'prefix' => '',
'strict' => false,
],
Yoğun işlem olduğunda sorun çıkıyor.
Örnek olarak; Datatable filtre bölümünde yavaş yazar yada backspace ile yavaş silerseniz her bir klavye tuşuna basmanız talep oluşturduğundan, Laravel env dosyasını bazen okuyamıyor ve varsayılan değerleri işleme koyuyor.
config/app.php dosyasında key bölümünü env den okuyamadığında oraya ekstra key girmezseniz patlıyor.
'key' => env('APP_KEY', 'SomeRandomString'), < ben bu bölümü 8 karakter sallamıştım, key'i env dosyasına girmiştim.
Env dosyasını okuyamayıp, key'i değil de buraya salladığım 8 karakteri aldığında
exception 'ErrorException' with message 'mcrypt_encrypt(): Key of size 8 not supported by this algorithm. Only keys of sizes 16, 24 or 32 supported' in D:\xampp\htdocs\proje\vendor\laravel\framework\src\Illuminate\Encryption\Encrypter.php:81
hatasını veriyor.
config/database.php dosyasında yine env dosyasına güvendiğiniz de env('DB_USERNAME', 'root'), şeklinde varsayılan olarak yine doğru bilgileri girerseniz sorun yok.
Fakat database.php dosyasına doğru bilgileri yazmamışsak, env dosyasını okuyamadığında; varsayılan değerleri kullandığından yanlış bilgilerle db bağlantısı yapmaya çalışyor ve
SQLSTATE[HY000] [1044] Access denied for user ''@'localhost' to database 'forge'
gibi bir hata veriyor.
Oturum kapanması ise veritabanı hatasına denk geldiğinde oluşuyor olmalı, her talepte Auth::check() kontrolü için sorgu yapılırken bu sorun çıkarsa, sorgu yapamadığı için oturum kapanıyor sanırım.