Merhaba arkadaslar sineld in ovgulerinden sonra lavarel kullanmaya calisiyorumki bu daha onceki framework kullanmama kuralimi cignedigim anlamina geliyor

Yani yeniyim. Ancak suanda lavarel 4 u kurup testler yapiyorum, ogrenmem zor olmayacak gibi, bu ko,nuda eksik ve kafamda soru isaretleri bulunan konulara aciklik getirmem son derece onemli. Ki ilk olarak acik kaynak bir sistem hazirlamayi ve paylasmayi dusunuyorum (blog,soru/cevap/forum gibi daha karar vermedim).
Lavarel 4 de tema mantigi var bunuda views deki dosyalardan anliyorum, ancak net bir bilgi suanda kafamda olusmadi. Ornek vermem gerekirse:
kullanici profili hazirlayacagim ve /profil/kuaza seklinde url ile girilecek. Bunun icin ozel bir php dosyasi olusturmam gerekiyormu yoksa sadece routes e parametreleri eklemem yeterli mi ? sonrasinda views de bir dosyadan bilgileride gosterecegim ancak echo yapma v.s yada array, if gibi sorgulari nasil kullanacagim, en azindan bu konuya iliskin bir kaynak mevcut mu ?
diger sorumda pdo mysql uygulamasi, ben projelerimde pdo kullaniyorum lavarel 4 de de var sanirim, bu konuda db yi baglama, veya projemde bir sayfada listelemek gibi orneklere ihtiyacim olacak.
Baslarken sistemi ve plan programimi iyi yapmak istiyorum, en azindan hazirlayacagim uygulamalar icin devamli kolaylik saglamis olurum.
suan icin tema mantigi cok onemli, cunku birden fazla tema kullanilabilir olmali, en azindan gelistirecegim sistemde bunun onemli oldugunu dusunuyorum..