cavitznky
Selamun aleykum arkadaşlar;
Öncelikle karşılaştığım hatayı önemli olmasına rağmen sizlere aktarmadan önce bir kaç şey söylemek istiyorum.
Yaklaşık 5 6 aydır laravel kullanıcısıyım ve her ne kadar kendisi bunu bilmesede sevgili Sinan Eldem hocamızın öncülüğünde laravele devam etmekteyim. Laravel.gen.tr'nin bir nevi uzaktan izleyicisiyim ve ilk defa bugün alışık olmadığım forum ortamına üye oldum. Şuana kadar ki karşılaştığım sorunları gerek kendim gerek bu forumdaki arkadaşlar sayesinde olumlu bir sonuca ulaştırdım. Şimdi ise burada ve googel aramalarımda sonuca ulaşamadığım ve içinden çıkamadığım bir hatayla karşılaştım. Bu vesile ile de uzaktan izlediğim bu forumun artık içindeyim... Daha fazla kafanızı şişirmeden Sinan hocama ve tüm laravel.gen.tr üyelerine teşekkürlerimi de iletiyorum ve sorunumu sizlere aktarıyorum.
Session ile ilgili ilginç bir problem ile karşılaştım.
Problem şu;
Web sitemize giren kişiler için laravel otomatik olarak app/storage/session klasörüne dosyalar oluşturuyor. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak nasıl oluyor bilmiyorum fikirde yürütemedim session klasörüne göz attığımda aşırı dosya olduğunu gördüm. 5 bin küsür. Session klasörünü her yenilediğimde sitede ziyaretçi olmasa bile session dosyası oluşturmaya devam ediyor. Logs klasörüne göz attığımda çok yüksek MB dosya gördüm. Biraz deneme yanılma yöntemleri ile sorunu bulmaya çalıştım. Hatta yeni laravel kurulumu yapıp siteyi aktararak çeşitli denemeler yaptım ve yine bulamadım.
Logs dosyasını açtığımda ise;
production.ERROR: exception 'Symfony\Component\HttpKernel\Exception\NotFoundHttpException' in /home/site/public_html/bootstrap/compiled.php:5747
Stack trace:
#0 /home/site/public_html/bootstrap/compiled.php(5069): Illuminate\Routing\RouteCollection->match(Object(Illuminate\Http\Request))
#1 /home/site/public_html/bootstrap/compiled.php(5057): Illuminate\Routing\Router->findRoute(Object(Illuminate\Http\Request))
#2 /home/site/public_html/bootstrap/compiled.php(5049): Illuminate\Routing\Router->dispatchToRoute(Object(Illuminate\Http\Request))
#3 /home/site/public_html/bootstrap/compiled.php(715): Illuminate\Routing\Router->dispatch(Object(Illuminate\Http\Request))
#4 /home/site/public_html/bootstrap/compiled.php(696): Illuminate\Foundation\Application->dispatch(Object(Illuminate\Http\Request))
#5 /home/site/public_html/bootstrap/compiled.php(7821): Illuminate\Foundation\Application->handle(Object(Illuminate\Http\Request), 1, true)
#6 /home/site/public_html/bootstrap/compiled.php(8428): Illuminate\Session\Middleware->handle(Object(Illuminate\Http\Request), 1, true)
#7 /home/site/public_html/bootstrap/compiled.php(8375): Illuminate\Cookie\Queue->handle(Object(Illuminate\Http\Request), 1, true)
#8 /home/site/public_html/bootstrap/compiled.php(11038): Illuminate\Cookie\Guard->handle(Object(Illuminate\Http\Request), 1, true)
#9 /home/site/public_html/bootstrap/compiled.php(657): Stack\StackedHttpKernel->handle(Object(Illuminate\Http\Request))
#10 /home/site/public_html/index.php(49): Illuminate\Foundation\Application->run()
#11 {main} [] []
gibi çokça hata listelenmişti. Hatta bu sorunu size yazarken yarım saat içinde sitede ziyaretçi yokken 1300 session dosyası oluşmuş. Acaba botlar mı uğruyor siteye saniyeler içinde anlamadım. Sitem hakkında da ufak bir bilgi vereyim. 2011 den bu yana aktif olan bundan 1 2 ay öncesine kadar yaklaşık 2 bin tekil hiti olan güzel sözler ve resimli sözler sitesi. Benim biraz vurdum duymazlığım ve buna bağlı olarak yaptığım bir hata sonucu tüm resim dosyaları silindi. Aksine hiç yedeğim de yoktu. Bu olay olduktan sonra bir kaç hafta kapalı tuttum siteyi. 2 gün önce yeniden açtım. Aynı sunucuda başka sitelerimde var laravel kullandığım ve yukarıda bahsettiğim sorun onlarda yok. Bunu, bahsettiğim sorunu biraz daha açmak için belirttim.
İnşallah gecenin bu vaktinde mantıklı şeyler yazmışımdır. Hatam olduysa şimdiden özür dilerim, yardımlarınızı bekliyorum.
Herkese kolay gelsin.
MURATSPLAT
Oluşturulan session dosyalarının içeriğine bakarak sorunun neden kaynaklandığı hakkında bilgiler alabilirsin. Standart oturum session ise sorunu başka yerde ararsın.
Uygulamanızda session sıklıkla kullanıyorsanız, muhtemelen orada hatalı bir şey yapmışsınızdır. Sonsuz döngüler gibi..
cavitznky
İlginiz için teşekkürler.
Merhaba @MURATSPLAT Projede laravelin kendi oluşturduğu sessionlar dışında ben herhangi bir session işlemi yapmıyorum. Zaten sitede ziyaretçi olmasa bile sessionlar oluşmaya devam ediyor.(FTP den kontrol ediyorum)
Örnek bir session dosyası;
a:3:{s:6:"_token";s:40:"1Y0D6plcKL3orqclfiky34Vcb1lD2M5JT5Q3GqNL";s:5:"flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}s:9:"_sf2_meta";a:3:{s:1:"u";i:1424562648;s:1:"c";i:1424560714;s:1:"l";s:1:"0";}}
--
Merhaba @mgsmus aynı rota sistemini başka projelerimde de kullandım. Yukarıda belirtiğim gibi sitede hiç hareket yokken dahi bu hata meydana geliyor. Sadece FTP de yenile işlemi yapıyorum dosya dakikada birkaç tane oluşuyor.