Merhabalar,
Modern web teknolojileriyle ölçeklenebilir, test edilebilir ve sürdürülebilir projeler geliştirme konusunda tutkulu bir Full Stack Geliştiriciyim. Mevcut projelerinizde veya yeni başlayacak girişimlerinizde, kod kalitesini ön planda tutarak Tam Zamanlı (Full-Time) olarak ekibinize dahil olmak üzere iş arayışındayım.
Sadece "çalışan" kod değil, "yaşayan ve gelişen" kod yazma prensibiyle hareket ediyorum. Kullandığım teknolojiler ve çalışma disiplinim aşağıdadır:
💻 Teknik Yetkinlikler ve Teknoloji Yığını (Tech Stack)
Projelerimde endüstri standartlarını ve modern geliştirme araçlarını aktif olarak kullanıyorum.
Backend & Mimari:
PHP & Laravel: İleri seviye framework hakimiyeti, Service/Repository pattern kullanımı.
Veritabanı & ORM: Eloquent, MySQL, ilişkisel veritabanı tasarımı ve optimizasyonu.
Diğer Diller: Go (Golang) ve Node.js (Bu dillerde temel seviye bilgiye sahibim ve öğrenim sürecim devam ediyor, gerektiğinde adapte olabilirim).
Design Patterns
API Tasarımı ve Entegrasyonları
Güvenli Kodlama Teknikleri (Mekanizma Ekonomisi, At Least Privilege Prensibi)
Frontend & UI:
JavaScript & TypeScript: Modern ES6+ standartları, Type güvenliği (Type-safety).
Frameworks: React.js ve Next.js (SSR/CSR yapıları).
CSS: Tailwind CSS ile hızlı ve responsive arayüz geliştirme.
DevOps, Kalite ve Araçlar
Konteynerizasyon: Docker ve Laravel Sail ile izole geliştirme ortamları.
CI/CD: Sürekli entegrasyon ve dağıtım süreçlerine aşinalık.
Kod Kalitesi (Static Analysis):
Larastan: PHPStan tabanlı statik analiz ile hatasız kod.
Laravel Pint: Kod stili standardizasyonu (PSR standartları).
SonarQube: Kod güvenliği ve analizi.
Test:
Pest ve PHPUnit
Test Driven Development
🚀 Neler Vadediyorum?
Temiz Kod (Clean Code): Projeyi benden sonra devralacak kişinin veya 6 ay sonra kendi yazdığım koda bakan kişinin zorlanmayacağı, açıklayıcı ve modüler bir yapı kurarım.
Test ve Analiz: Geliştirdiğim modüllerin statik analizlerini (Larastan/SonarQube) yaparak canlı ortama "bug" gönderme riskini minimize ederim.
Modern Çözümler: Eski alışkanlıklar yerine (Spaghetti code), modern mimarileri (Docker, CI/CD pipeline'ları) tercih ederim.
İletişim ve Süreklilik: Düzenli raporlama, ulaşılabilirlik ve takım içi uyuma yüksek önem veririm.
🎯 Aradığım Çalışma Modeli
Çalışma Şekli: Tam Zamanlı (Full-Time) / Uzaktan (Remote)
Beklenti: Mevcut bir ekibe dahil olabilir veya bir projenin teknik sorumluluğunu üstlenebilirim.
📞 İletişim
Detaylı CV'mi, GitHub profilimi ve referans projelerimi incelemek veya tanışmak için lütfen iletişime geçiniz.
E-Posta: kaannyilmaz.3419@gmail.com
WhatsApp: +90 (544) 909 9227
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.