erdemfurkan Merhabalar; Kurulum yaparken aşağıdaki hatayı alıyorum.Sebebi ne olabilir. Bilgisayar : Mac Os X Yosemite 10.10 Xampp Php Sürümü : 5.6.3 mcrypt aktif görünüyor. Your requirements could not be resolved to an installable set of packages. Problem 1 - laravel/framework v5.0.2 requires ext-mcrypt * -> the requested PHP extension mcrypt is missing from your system. - laravel/framework v5.0.1 requires ext-mcrypt * -> the requested PHP extension mcrypt is missing from your system. - laravel/framework v5.0.0 requires ext-mcrypt * -> the requested PHP extension mcrypt is missing from your system. - Installation request for laravel/framework 5.0.* -> satisfiable by laravel/framework[v5.0.0, v5.0.1, v5.0.2].
mgsmus Birden fazla php sürümü mü kullanıyorsunuz, which php dediğinizde xampp içerisindeki php mi gözüküyor, php -m yaptığınızda mcrypt eklentisini görebiliyor musunuz, Composer'ı self-update ile güncellemeyi denediniz mi? Hepsinin cevabı reklamlardan sonra, bizden ayrılmayın!
erdemfurkan MAMP te yine aynı hatayı aldım. which php yazınca /usr/bin/php geliyor ve php -m yazınca mcrypt görünmüyor.
MURATSPLAT erdemfurkan yazdıMAMP te yine aynı hatayı aldım. which php yazınca /usr/bin/php geliyor ve php -m yazınca mcrypt görünmüyor. Kurulu olsa görünürdü. Örnek kendi sistemimden: $ php -m | grep 'mcrypt' mcrypt // çıktısı
mgsmus erdemfurkan yazdıMAMP te yine aynı hatayı aldım. which php yazınca /usr/bin/php geliyor ve php -m yazınca mcrypt görünmüyor. Yani xampp ile gelen php yerine default php çalışıyor. Mac'de nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum path mi değiştiriyorsunuz yoksa ailas mı veriyorsunuz, işte default php xampp içindeki php olacak. /Applications/XAMPP/xamppfiles/bin içerisindeki yani
sineld Doğru php.ini dosyasının etkinleştirildiğinden emin olun. phpinfo() ile ekrana php bilgileri basın, buradan Loaded Configuration File kısmını bulun ve gerekli değişikliği bu dosya içinde yapın, örneğin bende: /usr/local/etc/php/5.6/php.ini
erdemfurkan Merhaba; Cevap için geç oldu ama aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak için aşağıdaki şekilde sorunu çözdüm. export PATH=/Applications/MAMP/bin/php/php5.5.3/bin:$PATH kodu ile php yolunu değiştirdim.Hepsi bu kadar.Teşekkürler.