Merhaba dostlar, geçtiğimiz aylarda benden "upload the file locally for a POC" olarak basit bir galeri sistemi için POC istendi. Ve bende bunun için 1-2 gün üzerinde sıkıca çalıştım ve benden istenen galeri sisteminin yanı sıra, Grup Sistemi, Rol Sistemi, Galeri Yönetim Sistemi, Resim Yönetim Sistemi, Permission sistemi yaptım. Migrations, Factories, Seeders, Controllers, Blades, Commands gibi çok sayıda detaya ve inceliğede dikkat ettim. Sonrasında ise bana bu kod için aşağıdaki yanıt verildi;
"To be honest it kind of look rushed. My goal is to see quality and not quantity. You failed to write any basic documentation, you didn't use form request to clean up the controller and neither used Policies. Looks like you rushed this project and did it in like 1-2 hours"
- POC için dökümasyon mantıklı mı?
- Kalitesiz olduğunu söylüyor fakat kesin dayanak ve kod referansında bulunmuyor.
- Form request için haklılık payı olabilir validation kullanıldı çünkü ama yinede POC için yeterli olduğuna inanıyorum.
- Policies kullanılmadı onun yerine route de middleware authorization ile permission kontrolü sağlandı.
Yani şahsi düşüncem, tamamiyle amacın kötülemek olduğu ve bahane arandığı yönünde. Ama yinede bazı profosyonel görüşleride bekliyorum.