zohbetci Beni yanlış anlamayın, neyi nasıl yaptığınız kimseyi ilgilendirmez.. Sizin gibi başladım ve hobi olarak 7 yıldır kod yazıyorum. 7 yılda kod yazmadan gecirdigim 1 günüm bile olmadı. Amacın size sadece 7 yıllık tecrübemden edindiklerimi anlata bilmek. Öğrenmek isitiyorsanız kodu elle yazacaksınız, kopyala yapıştır yaparak milyon tane proje yapın öğrenemyorsunuz ve işin arka planda nasıl döndüğünü az çok bilmeniz gerek. Laravel kullanarak aslında php yazmadıgınızı, <h1>Merhaba, {{ $user->name }}</h1>laravelde bunu yazarsın ama o arka planda <h1>Merhaba, <?php echo e($user->name); ?></h1> buna yani php ye yazdıgın elequent sorgusu $users = User::where('status', 'active')->get(); SQL sorgusuna yani SELECT * FROM users WHERE status = 'active'; bu olur. ve finalde html olur sonra ise tarayıcıda HTML → Tarayıcı Motoru → C++ Kodları → Assembly → Makine Kodu (010101) ve işlemci kodu okur ve uygular. Tüm dillerin geldiği son nokta 1 ve 0 lardır. yani matrix 🙂
Şimdi tekrar düşünmelisin öğrenmek mi istiyorusun bir web sitesi veya mobil uygulamamı yapmak. Yani kırmızı mı , mavi hap mı 🙂
Mavi hapı alırsan hikaye biter. Yatağında uyanır ve istediğine inanırsın.
Kırmızı hapı alırsan Harikalar Diyarında kalırsın...