Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Sadece Hobi olarak Php ile ilgileniyorum Laravel ile tanışmam çok yeni burda ilk paylaşımımı 18 gün önce yapmıştım 1 aylık laravel ile serüvenimde ilk Projemi yaptım Mesleğim gereği ihtiyacım olan bir sayfa tasarladım siz değerli Hocamlarımın Tavsiyeleri ve eleştirileri benim için önemli bu nedenle Projemi Burda görmüş olduğum Turkhosting sağolsun 1 aylık ücretsiz hostinginden faydalanarak projemi Paylaşımlı Hostinge yükleyerek sizlerle paylaşmak istiyorum (Turkhosting yetkililerine'de ayrıca bir teşekkür etmek isterim aşırı ilgili davrandılar) sayfayı inceleyip Eleştiriler ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Umarım bu paylaşımım sayfa kurallarına aykırı değildir.
www.edremitveterinerlik.com.tr
admin@admin.com
şifre: admin123

zohbetci Merhaba,
    Laravel maceranız hayırlı olsun : )

Bizi tercih ettiğiniz ve memnuniyetiniz için teşekkür ederiz.

Yapay zekamı yaptı siz mi hocam.
      İlk mesajınıza yaptığım yorumda da bahsetmiştim. Yapmak ayrı bir şey öğrenmek ayrı bir şey.
      Yapay zekadan faydalanmak ayrı bir şey komple ona yaptırmak ayrı bir şey.
      Bence önce ne yapmak istediğinize karar verin...

aeneas Yapay zeka ile ortak yaptık diyebilirim Form yapılarını oluşturdum hata aldığım yerde yapay zeka kullandım. Bir kaç noktada işin içinden çıkamadım Özellikle Migration dosyalarında Bunların içeriklerini yapay zeka ile hallettik. Açıkcası şuana kadar yapılan herşey tam benim istediğim gibi oldu aslında. Araştırıp bulamadığım yapılar mevcuttu yapay zekanın bu konuda bana artıları çok oldu. Sizin Söylediğiniz gibi Yapmak öğrenmek yaptırmak aslında hepsi farklı şeyler bununla uğraşırken Çok fazla şey öğrendim Normal'de Php ile hobi olarak ilgileniyorum. Bu örnek modeli paylaştığım sitenin www.edremitveterinerlik.com sayfası tamamen sıfırdan tarafımca yazılmıştı. Öncelikle bu tarz bir uygulamaya çok ihtiyacım vardı mesleğim gereği Hazır olarak satılan ve yıllık bazda ciddi rakamlara satılan uygulamalar vardı. Ama her uygulamanın şahıslara göre her zaman eksiği vardı bende bu eksikleri kendime göre düzenleyip 4-5 firmanın uygulaması ile birleştirip bu şekilde başlamak benim için iyi bir tecrübe oldu. Öğrendiğim bir çok şey oldu yapay zekanın katkıları inanılmaz iyi geldi çoğu yerde hata hatta yaptığımı bozduğu yerler oldu sonra 2 proje oluşturdum 1 tanesinde ben çalıştım diğerinde aynısını yapay zekaya uygulattım onun uyguladığı yapılara baktım kodların bir çoğunu onun uyguladığı yerlerden aldım bağlantıları tamamladım gibi bir çok şey oldu açıkcası hem öğrendim hem yaptım bu güzel deneyim bence 🙂

Küçük bir öneri:

https://www.edremitveterinerlik.com.tr/password/reset

adresine üye girişi yapmadan gidildiği zaman, yönetim panelinize erişilebiliyor. Görebildiğimiz kadarıyla bir yere tıklanmıyor middleware devreye giriyor ancak yönetim panelinizin içini göstermek istemeyebilirsiniz.

Şifre sıfırlama sayfasını farklı bir layout ile kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.

TurkHosting Haklısınız Hocam Projem devam ediyor Şuanda asıl çalıştığım kısımlar panel içindeki detaylar kısmı bu yüzden uygulamayı hostinge yükleyip diğer meslektaşlarımla paylaştım eklentiler'de yapılacak geliştirmeleri detaylandırmaları belirlemekti Sizin gibi değerli Üstadlardan ise bu tarz açıkları öğrenmekti hemen farklı bir layout sayfası olarak düzenliyorum teşekkür ederim dikkatiniz ve öneriniz için

zohbetci Beni yanlış anlamayın, neyi nasıl yaptığınız kimseyi ilgilendirmez.. Sizin gibi başladım ve hobi olarak 7 yıldır kod yazıyorum. 7 yılda kod yazmadan gecirdigim 1 günüm bile olmadı. Amacın size sadece 7 yıllık tecrübemden edindiklerimi anlata bilmek. Öğrenmek isitiyorsanız kodu elle yazacaksınız, kopyala yapıştır yaparak milyon tane proje yapın öğrenemyorsunuz ve işin arka planda nasıl döndüğünü az çok bilmeniz gerek. Laravel kullanarak aslında php yazmadıgınızı, <h1>Merhaba, {{ $user->name }}</h1>laravelde bunu yazarsın ama o arka planda <h1>Merhaba, <?php echo e($user->name); ?></h1> buna yani php ye yazdıgın elequent sorgusu $users = User::where('status', 'active')->get(); SQL sorgusuna yani SELECT * FROM users WHERE status = 'active'; bu olur. ve finalde html olur sonra ise tarayıcıda HTML → Tarayıcı Motoru → C++ Kodları → Assembly → Makine Kodu (010101) ve işlemci kodu okur ve uygular. Tüm dillerin geldiği son nokta 1 ve 0 lardır. yani matrix 🙂
            Şimdi tekrar düşünmelisin öğrenmek mi istiyorusun bir web sitesi veya mobil uygulamamı yapmak. Yani kırmızı mı , mavi hap mı 🙂
            Mavi hapı alırsan hikaye biter. Yatağında uyanır ve istediğine inanırsın.
            Kırmızı hapı alırsan Harikalar Diyarında kalırsın...

aeneas Çok güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim. Amacımız Kırmızı Hap Almak tabiki 🙂