Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Tek bir yoldan gitmek ve uzmanlaşmak istiyorum. Şuan nuxt + laravel nadiren de qwik + laravel olarak kendimi geliştirmeye çalışıyordum. Laravel 12 ve inertia2 kafamı karıştırdı. Sizin düşünceleriniz ne?

aeneas Ben Laravel'i sadece API yazmak için kullanıyorum ve HTML ihtiyacım olursa Blade kullanıyorum. Açıkçası artık Laravel içindeki frontend ile alakalı hiçbir şey ilgimi çekmiyor ve kullanmayı da düşünmüyorum. Frontend olacaksa seçenek çok ve bunu Laravel ekosisteminden bağımsız halletmeyi tercih ederim; Nuxt, Next, Remix, Tauri vs artık ne varsa. Geçen sefer bir konuda daha geçti, orada da aynı şeyi söyledim. Laravel bir PHP framework ve insanların ayrıca bir frontend beklentisi olmamalı bence. Şu haliyle herkesin kafası karışmış durumda ve açıkçası frontend kısmı ile ilgili ilerlemeri pek doğru bulduğumu söyleyemem. Bence siz Nuxt/Qwik + Laravel şeklinde frontend'i ayırarak doğru yapıyorsunuz (eğer Laravel ayrı bir API ise).

İlla kullanmam gerekirse Livewire yerine Inertia'yı tercih ederdim. Livewire'daki PHP ile JS'nin çarpık ilişkisi hoşuma gitmiyor ve ortalığı karıştırdığını düşünüyorum. Eğer Seperation of Concerns Nedir? araştırırsanız ya da bilginiz varsa neden böyle düşündüğümü anlamış olursunuz.

Elbette günün sonunda yine her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, saygı duyarız 🙂

Şunu da tekrar paylaşayım:
    https://laravel.gen.tr/d/10091-laravel-ile-react-hakkinda

mgsmus Abi selamlar, hazir konusu acilmisken birsey sormak istiyorum, laravel ve blade kullaniyorum. Js tarafina yeni geciyorum ama vanillajs yeni bitti diyebilirim artik react vue next gibi herhangi bir seye girmek istiyorum js projeleri icin, deneyimlerinizden faydalanmak isterim ufak bir roadmap yazacak olsaydiniz nasil bir siralama tavsiye ederdiniz?

AccForPa HTML/CSS > JavaScript > Node > TypeScript > React > Next/Remix derdim ama frontend konusunda çok bilgi sahibi değilim, onu da söyleyeyim.

mgsmus hic sorun degil abi gayet guzel bir siralama eline saglik tesekkur ederim

5 gün sonra

Frontend tarafında en beğendiğim JS freamwokler sırasıyla,
          1- LYNXJS - TİKTOK
          2-MARKOJS - EBAY
          3-QWİKJS - BUİLDER.İO
          Gelecek benzer teknolojilerde yatıyor.

aeneas guzel gorunuyorlar hocam tesekkur ederim bilgi icin