motades498 Projenizi bilmiyorum ama yine tek repo önerirdim. Zaten tasarım desenleri kullanmamızın sebeplerinden biri de bu tarz problemleri çözmek. Yönetim açısından da, müşteri talebini iletir, PO/PM isteği değerlendirir ve teknik ekiple bir araya gelerek bu isteği projeye, projeyi müşteriye özel kılmadan nasıl eklenebileceğini tartışır.
Müşteriye özel hizmet verebilirsiniz ama müşteri talebini değerlendirip projeye herkesin kullanabileceği şekilde eklemek ayrı bir şey, projeyi müşteri için izole edip diğerlerinden ayırmak ayrı bir şey. 20 müşteriniz oldu, hepsinde yapılması gereken bir değişiklik oldu, mesela bir düzeltme ya da geliştirme ama 5 müşteriye yaptığınız geliştirmeler yüzünden çakıştı, bu 5 müşteriye bu değişiklikleri veremediniz, nasıl olacak? Ayrıca bu tarz bir sistemde müşteri sayısı artınca eğer aranızda süper bir insan yoksa çalışan sayınızı da arttırmanız gerekir. Bir noktadan sonra insan kaynağı yetmez yani. Bu seferde gelir gider dengesi bozulur. Bu bahsettiğiniz şeyler tam da SaaS'ın ortaya çıkma sebeplerinden bazıları aslında. Siz orada 10 müşteri oldu mu biz bunu nasıl yöneteceğiz diye düşünürken 5 kişinin geliştirdiği ürünü 10 bin müşteri kullanıyor olacak.
Eğer projeniz Wordpress gibi bir şey ise bahsettiğiniz yolla ilerlenebilir belki ama oluşacak sorunlar ile ilgili düşüncelerim hala geçerli. Benim tavsiyem olaya klasik SaaS şeklinde bakmanız; tek repo, tek veri tabanı, tenant yapısı, modüler yapı vs. Öteki türlü projenizi bir framework gibi tasarlayıp her müşteriye bundan özel ürün üretmeniz lazım.